logo

Acţiunile liderilor protestatari la televiziunea publică sunt condamnabile, opinii


https://www.ipn.md/ro/actiunile-liderilor-protestatari-la-televiziunea-publica-sunt-condamnabile-opini-7978_1025027.html

Acţiunile celor trei lideri protestari de la Televiziunea publică „Moldova 1” sunt condamnabile. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, de la postu public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Fostul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, consideră că liderii protestatarilor au depăşit cadrul legal atunci când au întrerupt o emisiune şi au intrat în emisie directă. „Codul Audiovizualului, care a trecut mai multe expertze, nu permite intervenţii în activitatea editorială a unei instituţii audiovizuale. Au fost mai multe rapoarte în care s-a constat că postul public de televiziune are o politică editorială echilibrată. Este un gest condamnabil. Sper că societatea civilă se va autosesiza asupra acestui caz”, a declarat Pocaznoi.

Şi analistul Vitali Catană, expert în drept, a condamnat acţiunile celor trei lideri ai protestatarilor. „Toţi avem dreptul la exprimare. Dar aceasta trebuie să se producă în limita legalităţii. Ei îşi justifică acţiunile ilegale prin acea că reprezintă poporul. Dar zece mii de oameni mai zgomotoşi încă nu înseamnă întreg poporul. Prin acţunile lor, Igor Dodon, Renato Usatîi şi Andrei Năstase încearcă să-i scape pe alţii de responsabilitate”, a declarat Catană.