Republica Moldova și România au semnat joi, 22 noiembrie, la ședința comună a guvernelor, care s-a desfășurat la București, un șir de acorduri bilaterale în domenii precum ar fi turismul, educația, în sănătate. De asemenea, a fost semnată și Declarația comună a Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova privind eliminarea tarifelor de roaming, transmite IPN.
Un Protocol de cooperare a fost semnat între Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău.
Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării europene de la Chișinău au semnat un Memorandum privind cooperarea în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu dublă cetățenie.
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București a semnat un Memorandum de înțelegere cu Biroul Relații cu Diaspora de la Chișinău din cadrul Cancelariei de Stat.
Un Memorandum privind promovarea antreprenorialului și cooperării economice și corporative a fost semnat între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ministerul Economiei și Infrastructurii. Părțile au mai semnat un Memorandum privind promovarea cooperării în domeniul afacerilor pe piețe terțe.
Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării de la Chișinău au semnat Declarația de intenție cu privire la crearea unui cadru de instruire intensificată în perspectiva înființării unei unități mixte între Armata României și Armata Națională a Republicii Moldova.
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău a semnat cu Ministerul Sănătății de la București un Plan de acțiuni în domeniul sănătății și științelor medicale pentru perioada 2019-2020.
Ministerele de Interne din cele două țări au semnat un Protocol privind constituirea și activităților echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.
La București, a fost semnat și Contractul de finanțare „Dezvoltări ale sistemului național de transport în zona de nord-est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei, precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova”.
Un alt protocol prevede cooperarea interinstituțională între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din Moldova.