logo

Acord moldo-roman pentru retransmiterea programelor TRM şi Societăţii Române de Televiziune


https://www.ipn.md/ro/acord-moldo-roman-pentru-retransmiterea-programelor-trm-si-societatii-romane-de--7967_1010633.html

Un acord între guvernele Republicii Moldova şi României privind colaborarea  în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici urmează să fie semnat în curând. Executivul de la Chişinău a decis iniţierea negocierilor şi a aprobat textul preventiv al documentului, transmite IPN.

Prin această înţelegere, părţile vor garanta libertatea de recepţie şi de retransmitere pe teritoriile celor două state a serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici –  Compania Teleradio-Moldova (TRM) şi Societatea Română de Televiziune, fără a impune careva condiţii, fără licenţă sau autorizare prealabilă.

Semnarea acordului are la bază Declaraţia comună privind instituirea unui parteneriat strategic pentru integrarea europeană, din 27 aprilie 2010.

Acordul se prevede a fi încheiat pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit automat tot pentru 10 ani, dacă niciuna dintre părţi nu va comunica celeilalte, cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea termenului de valabilitate, despre încetarea acestuia.