logo

Accesul spre şapte localităţi rămâne în continuare blocat


https://www.ipn.md/ro/accesul-spre-sapte-localitati-ramane-in-continuare-blocat-7967_1024941.html

Autorităţile dau asigurări că toate drumurile naţionale sunt practicabile la această oră. Totodată, accesul spre şapte localităţi din trei raioane rămâne în continuare blocat din cauza troienelor, transmite IPN.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, în prezent mai rămân blocate satele Chircăieşti, Florica şi Plop din raionul Căuşeni. La fel, este blocat accesul către satele Marianca de Jos şi Copceac din raionul Ştefan Vodă şi către localităţile Doina şi Alexanderfeld din raionul Cahul.

Preşedintele raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea, a declarat pentru IPN că cele două sate blocate sunt mai greu deszăpezite, pentru că pe alocuri înălţimea troienelor a fost şi de patru metri. Potrivit lui, localităţile în cauză se află în zona de stepă a raionului şi se confruntă permanent cu calamităţi naturale. „Totuşi, la această oră toate gimnaziile şi liceele şi-au reluat activitatea. Toţi copiii au ieşit astăzi la ore. Energie electrică este şi situaţia s-a normalizat”, a declarat Nicolae Molozea.

Totodată, Poliţia de Frontieră anunţă că punctul de trecere la frontiera cu Ucraina, Soroca-Ţekinovca, şi-a reluat activitatea. În acelaşi timp, prin patru puncte de trecere – Tudora-Starocazacie, Săiţi-Lesnoe, Ceadîr-Lunga-Novîe-Troianî şi Cişmichioi-Dolinskoe, traversarea este îngreunată din cauza drumurilor impracticabile pe partea ucraineană. Activitatea acestora urmează să revină la normalitate după ce autorităţile ucrainene vor deszăpezi căile de acces spre şi dinspre aceste puncte.