logo

ACC: Utilajul specializat va reduce blocajele la reţelele de canalizare


https://www.ipn.md/ro/acc-utilajul-specializat-va-reduce-blocajele-la-retelele-de-canalizare-7967_1026068.html

SA „Apă-Canal Chişinău”, în scurt timp, urmează să înceapă utilizarea noilor unităţi de tehnică şi utilaj specializat pentru curăţarea reţelelor de canalizare. Acest fapt este realizat ca urmare a desfăşurării licitaţiei „Livrarea maşinilor şi mecanismelor specializate” în cadrul Programului de Investiţii Prioritare (PIP), finanţat de BERD şi BEI, transmite IPN.

Furnizorul subliniază într-un comunicat de presă că gunoi menajer în cantităţi mari şi materiale de construcţii înfundă permanent reţelele de canalizare, blochează echipamentele de pompare, precum şi liniile de epurare. De cele mai multe ori, motivul înfundării sistemului municipal de canalizare este nerespectarea regulilor elementare de utilizare a sistemului de canalizare. Totodată, în ultima perioadă tot mai frecvente sunt apelurile consumatorilor privind numărul scurgerilor de apă, cu identificare ulterioară a cauzei - blocajele din reţelele de canalizare.

Întreprinderea menţionează faptul că vechimea echipamentelor actuale din cadrul ACC face ca productivitatea acestora să fie scăzută în comparaţie cu cele moderne, iar livrarea tehnicii şi a utilajului va ameliora vădit dotarea tehnică a întreprinderii, diminuând costurile de intervenţie.

Pe parcursul anului 2015, echipele Serviciului dispeceratul central au intervenit în scopul efectuării lucrărilor de desfundare a reţelelor de canalizare în 4072 de cazuri, ceea ce atestă o creştere cu circa 5% anual.