logo

ACC a instalat plăcuţe de înmatriculare la 13 excavatoare noi


https://www.ipn.md/ro/acc-a-instalat-placute-de-inmatriculare-la-13-excavatoare-noi-7967_1026854.html

Consiliul de administraţie al SA „Apă-Canal Chişinău” a efectuat procedura de  instalare a plăcuţelor cu numere de înregistrare la cele 13 excavatoare noi. Totodată, cheile de la excavatoare au fost înmânate celor mai buni maşinişti din cadrul întreprinderii, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ACC, evenimentul a fost desfăşurat cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua lucrătorului din gospodăria de locuinţe şi deservire comunală. ACC anunţă că şoferii celor 13 excavatoare au fost instruiţi deja în ceea ce priveşte funcţionarea acestor mecanisme moderne.

Noile excavatoare vor fi puse în funcţiune pe 25 aprilie curent. Astfel, ele vor putea fi văzute în executarea lucrărilor de construcţie, reparaţie şi întreţinere la reţele de apă şi de canalizare pe întreg teritoriul municipiului Chişinău.

ACC menţionează că dotarea parcului cu cele 13 unităţi de tehnică va contribui la atingerea obiectivului primordial al întreprinderii – sporirea calităţii lucrărilor de exploatare şi reparaţie la reţele. Aplicarea mecanismelor noi va duce la diminuarea pierderilor de apă prin reducerea perioadei de timp necesare pentru executarea lucrărilor, precum şi a costurilor de intervenţie.

În acelaşi context, ACC precizează că recent au fost livrate cinci instalaţii hidrodinamice pentru spălarea reţelelor de canalizare care vor permite automatizarea procesului de lucru, activitatea operativă a specialiştilor întreprinderii inclusiv în sectoarele greu accesibile.

Dintre cele 13 excavatoare şapte sunt buldo-excavatoare şi şase mini-excavatoare. Unităţile au fost livrate la începutul lunii aprilie în cadrul Programului de Investiţii Prioritare (PIP), finanţat de BERD şi BEI.