logo

AAC va organiza curse aeriene neregulate pentru refugiații din Ucraina


https://www.ipn.md/ro/aac-va-organiza-curse-aeriene-neregulate-pentru-refugiatii-din-7967_1088319.html

Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura organizarea curselor aeriene neregulate pentru refugiații veniți din Ucraina și care intenționează să migreze spre o altă țară. Aceștia trebuie să se înregistreze completând un formular online pe pagina web a AAC, transmite IPN.

Refugiații se pot înregistra și la numerele de telefon: 022 823 500 și 022 823 587, care sunt disponibile începând astăzi, 7 martie, între orele 08.00 și 18.00.

Solicitările vor fi prelucrate într-o bază de date care va furniza informații în timp real despre probabilitatea operării în cel mai scurt timp a zborului de evacuare. La etapa când pe o destinație se va atesta cel puțin 150 persoane, Autoritatea Aeronautică Civilă va lansa concursul de selectare a companiei aeriene care va executa zborul de evacuare.

Anunțul concursului pentru selectarea operatorului aerian care va opera cursa va fi publicat pe pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile. Câștigătorul va fi desemnat în baza celui mai mic preț oferit per fotoliu, cu toate taxele incluse.

Cursele aeriene sunt comerciale, costurile fiind acoperite de solicitanți, iar pasagerii trebuie să dețină actele de călătorie valabile pentru țara de destinație.