logo

A fost semnat contractul de construcţie a gazoductului Ungheni-Iaşi


https://www.ipn.md/ro/a-fost-semnat-contractul-de-constructie-a-gazoductului-ungheni-iasi-7966_1007302.html

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al economiei, a semnat cu ofertantul câştigător contractul de realizare a lucrărilor de construcţie a celor 11 km de gazoduct pe teritoriul Republicii Moldova şi a staţiei de măsurare a gazelor. Recent Comisia de evaluare a decis acordarea contractului consorţiului de companii din România JV Habau Pipeline Systems SRL (fondator fiind Habau Hoch-und Tiefbaugesellschaft m.b.H, Austria), Inspet SA şi IPM-Partners România SRL, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, în ceea ce priveşte aspectul financiar al ofertelor examinate în cadrul Comisiei de evaluare, din cele 3 oferte calificate din punct de vedere administrativ şi tehnic, oferta de preţ prezentată de consorţiul câştigător  a fost cea mai mică, constituind 6,65 milioane de euro.

Ministerul mai informează că ofertantul a executat numeroase proiecte de construcţie a gazoductelor de categorie magistrală cu diametrul de 500-1400 mm, precum şi a unor staţii de comprimare a gazelor naturale. De asemenea, ofertantul a executat şi proiecte de construcţie a gazoductelor cu subtraversarea râurilor.

Ministerul Economiei, împreună cu consorţiul câştigător, au început organizarea evenimentului de lansare propriu-zisă a şantierului, la 27 august curent. La eveniment  va participa, alături de conducerea Guvernului Republicii Moldova, comisarul european pentru energetică, Gunther Oettinger, premierul român, Victor Ponta, precum şi alţi oficiali din Republica Moldova şi România.