logo

587 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău


https://www.ipn.md/ro/587-de-ani-de-la-prima-atestare-documentara-a-7967_1098258.html

Azi se fac 587 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău. În capitală vor avea loc mai multe evenimente culturale cu această ocazie, transmite IPN.

În holul Primăriei municipiului Chișinău sunt vernisate expoziția de carte dedicată filelor de istorie a orașului Chișinău și expoziție-poster „Cetățeni de Onoare ai municipiului Chișinău”. Iar în Scuarul „Mihai Eminescu poate fi urmărită expoziția de pictură „Chișinău prin morile timpului”, autor Iraida Ciobanu.

La ora 11.00 va începe conferința științifică „Chișinău - patrimoniul cultural și educație istorică”. Aceasta va avea loc în sala de ședințe a Consiliului municipal Chișinău.

La 18.00 va avea loc lansarea cărții „Chișinău prin morile timpului. Eseu de imagologie literară”, autor Aliona Grati. Evenimentul se va desfășura în Scuarul „Mihai Eminescu”.

La ora 21.00 va fi proiectat filmul documentar „Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu în universul Chișinăului”, în Scuarul „Mihai Eminescu, iar de la ora 21.45 vor fi prezentate filmele documentare din noul serial „Chișinău prin Morile Timpului. Mituri și legende urbane”, în Scuarul „Mihai Eminescu”.

Tot astăzi, accesul la Grădina Zoologică este gratuit pentru toți vizitatorii. Doritorii vor putea participa la Quest Family, cu sarcini neobișnuite, ghicitori și divertisment pentru toate vârstele. Din program: la 18.00 se vor înregistra echipele, la 18.30 se va da startul la Family Quest, iar de la 21.00 vor fi anunțate rezultatele și premiați câștigătorii.