logo

5 milioane de lei se vor aloca pentru reabilitarea Conacului Pommer


https://www.ipn.md/ro/5-milioane-de-lei-se-vor-aloca-pentru-reabilitarea-conacului-7967_1004710.html

5 milioane de lei vor fi alocaţi în acest an din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională pentru reabilitarea monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer şi a drumului de acces la parcul dendrologic din satul Ţaul, raionul Donduşeni, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă difuzat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

În urma unei vizite în satul Ţaul a ministrului în exerciţiu Marcel Răducan, s-a constatat că pentru finalizarea proiectului sunt necesari mai mulţi bani, iar administraţia publică locală va avea nevoie de susţinere financiară pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse.

Primarul satului, susţine că, dacă în timpul apropiat nu vor fi luate măsurile necesare, parcul va degrada şi mai mult. „Acum pregătim un alt proiect, care va fi susţinut de Ambasada Cehă. Vom aduce animale şi vom crea o adevărată grădină zoologică, aşa cum era cândva", a adăugat primarul.

Primăria satului Ţaul a depus proiectul solicitând din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională circa 23 milioane de lei pentru reabilitarea zonei. Proiectul se înscrie în prioritatea a treia a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord – îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a atractivităţii turistice, iar obiectivul-cheie este reabilitarea infrastructurii zonei turistice Ţaul.