logo

5 aprilie nu mai este ultima zi pentru anunţarea candidaturii la funcţia de premier


https://www.ipn.md/ro/5-aprilie-nu-mai-este-ultima-zi-pentru-anuntarea-candidaturii-7965_1004398.html

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a anunţat că termenul pentru numirea candidaturii la funcţia de premier poate fi prelungit. Şeful statului a declarat jurnaliştilor, că a luat această decizie la solicitarea partidelor din fosta AIE, transmite IPN.

„Eu sunt obligat, conform Constituţiei, să numesc un premier, dar în Constituţie nu sunt stabilite termene”, a menţionat Nicolae Timofti. Preşedintele a mai spus că discuţiile sunt aproape de luarea unor decizii. „Sper să ieşim din situaţie fără anticipate. Aceasta va fi în folosul cetăţenilor Republicii Moldova. Anticipatele înseamnă cheltuieli suplimentare, care mai bine ar fi direcţionate spre ridicarea pensiilor cetăţenilor”, a subliniat Nicolae Timofti.

Referindu-se la hotărârile Curţii Constituţionale, prezentate de către liderul PL, Mihai Ghimpu, potrivit cărora se recomandă numirea unui premier interimar în cazul demiterii Guvernului, Nicolae Timofti a spus că aceste hotărâri nu mai sunt în vigoare.

Nicolae Timofti a avut miercuri, 3 aprilie, consultări repetate cu fracţiunile parlamentare pentru desemnarea unui premier. Anterior Nicolae Timofti s-a angajat să înainteze Parlamentului candidatura până pe 5 aprilie.