logo

28 de mii de lei pentru o parcare rezervată în Chișinău. Explicațiile municipalității


https://www.ipn.md/ro/28-de-mii-de-lei-pentru-o-parcare-rezervata-7967_1106104.html

Entitățile care doresc să dețină o parcare rezervată în Chișinău pot avea această opțiune contra sumei de 28 de mii de lei pe an. În contextul discuțiilor despre costurile exagerate, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a spus că nu este nimic nou sau inventat de Primărie. Municipalitatea vrea să demotiveze utilizarea parcărilor private, dar păstrează această opțiune pentru cei care și-o doresc.

În Barcelona un loc de parcare pentru o ambasadă costă 150 de euro pe lună, a exemplificat viceprimarul. „Prin implementarea acestui proiect, oamenii vor avea trei opțiuni: să plătească pentru o oră, să opteze pentru o parcare rezervată sau să utilizeze transportul public”, a precizat Ilie Ceban.

În intervalul 08.00 și 17.00, costul unei ore de parcare va fi de 20 de lei. În afara intervalului menționat nu se vor aplica taxe.

Regulament prin care se vor stabili parcări cu plată, în primul rând în zona istorică a municipiului Chișinău și ulterior în celelalte sectoare ale capitalei, este la etapa consultărilor.