logo

2500 de hectare de terenuri degradate vor fi înverzite în acest an


https://www.ipn.md/ro/2500-de-hectare-de-terenuri-degradate-vor-fi-inverzite-in-acest-an-7967_1019048.html

În anul curent, pe o suprafaţă de 2500 ha de terenuri degradate vor fi plantaţi arbori şi arbuşti, în conformitate cu „Planul naţional de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pentru anii 2014-2018”. Cu aceste scopuri, la pepiniera Întreprinderii Silvice „Hânceşti Silva”, amplasată la Ocolul Silvic Bozieni, sunt crescuţi puieţi de nuc, mălin, tei şistejar roşu, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, acţiunea a fost inclusă în cadrul ciclului de activităţi planificate cu ocazia „Zilei Internaţionale a Pădurilor”, marcată la 21 martie la nivel internaţional. Ministrul mediului, Sergiu Palihovici, a dat asigurări că va susţine proiectele ce ţin de sectorul forestier şi prin  Fondul Ecologic Naţional, şi prin alte surse naţionale şi internaţionale, precizând că pe masa de lucru la minister se află un document nou pentru Moldova, care ar stimula absorbţiile de fonduri în sectorul de mediu.

Acţiunile de plantare a arborilor vor fi mai semnificative în toamnă, desfăşurarea cărora este preconizată pentru ultima sâmbătă a lunii octombrie sub genericul: „Un arbore pentru dăinuirea noastră”  – zi în favoarea naturii, decretată de către preşedintele Republicii Moldova.