logo

16 proiecte de dezvoltare a societății civile din Moldova vor fi susținute de UE


https://www.ipn.md/ro/16-proiecte-de-dezvoltare-a-societatii-civile-din-moldova-7967_1093427.html

Șaisprezece proiecte de dezvoltare a societății civile din Moldova vor fi susținute de Uniunea European în cadrul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”. Valoarea totală a acestora este de peste 290 de mii de euro. Inițiativele au fost selectate prin concurs deschis, la care au fost prezentate 90 de propuneri, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă  PNUD Moldova, care implementează programul.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a menționat că cele 16 granturi vor avea un impact pozitiv asupra a 30 de mii de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru desfășurarea activităților legate de educație, sport, sănătate, mediu și cultură. Proiectele susținute includ campanii de comunicare pentru promovarea oportunităților de mobilitate internațională pentru tineri, inițiative comunitare pentru a acționa în probleme de mediu.

Inițiativele abordează nevoi specifice și probleme locale prin colaborarea dintre cele două maluri ale Nistrului în domeniile – mediu, educație, sănătate, cultură, sport. „Doar în ultimii patru ani, din 2019 până în 2022, UE și PNUD au sprijinit peste 80 de parteneriate dintre organizații ale societății civile pentru a implementa activități de îmbunătățire a colaborării trans-riverane”, a declarat ambasadorul.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, a fost lansat în 2009, iar în 2017 au fost create și platformele sectoriale ca și rezultat al cooperării dintre ONG-urile de pe ambele maluri.