logo

13 localităţi din 2 raioane mai sunt deconectate parţial sau total de la lumină


https://www.ipn.md/ro/13-localitati-din-2-raioane-mai-sunt-deconectate-partial-sau-7967_1010482.html

La mijlocul zilei de vineri, 24 ianuarie, încă 13 localităţi din raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă nu aveau parţial sau în întregime curent electric. Pentru a înlătura avariile pe reţelele electrice, Î.C.S „Red Union Fenosa” a trimis în teritoriu 76 de echipe. Furnizorul de curent electric dă asigurări că, până la sfârşitul zilei, toate localităţile afectate vor fi alimentate cu energie electrică la nivel de tensiune medie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, administraţia „Red Union Fenosa” solicită populaţiei să dea dovadă de înţelegere în situaţia de forţă majoră creată şi îndeamnă consumatorii să nu atingă firele electrice avariate căzute la sol sau crengile copacilor care ating conductorii electrici. Sunt interzise orice intervenţii în reţelele electrice cu scopul realimentării cu energie electrică. În cazul deconectării energiei electrice, trebuie scoase din priză electrocasnicele şi nu trebuie lăsaţi copiii fără supraveghere. Sesizările pot fi făcute la oficiile teritoriale ale companiei, prin Serviciul telefonic 022 43 11 11.

Furnizorul de energie electrică anunţă că a restabilit furnizarea energiei electrice pentru mai mult de 59 de mii de consumatori, iar circa 500 de persoane din echipele operative vor continua lucrările până la eliminarea tuturor avariilor pe reţele.