logo

120 de paturi pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă vor fi activate la SCR


https://www.ipn.md/ro/120-de-paturi-pentru-pacientii-cu-covid-19-in-7967_1075880.html

120 de paturi pentru pacienții în stare gravă, confirmați cu COVID-19, vor fi activate la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, începând de joi, 3 septembrie. O altă categorie de pacienți care vor fi spitalizați pe paturile activate vor fi pacienții cu forme moderate și severe de boală, readresați de la Centrul COVID – 19, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Pacienții în stare gravă, dar care înregistrează o ameliorare a stării de sănătate, vor fi transferați din terapie intensivă, în secția care va fi activată, unde vor urma tratamentul prescris de medici”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Punctului Focal din această dimineață.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună a declarat că majoritatea instituțiilor de educație au inițiat procesul de studii asigurând condiții minime pentru profilaxia și controlul infecției COVID-19.

Totodată, ministra a solicitat ca ANSP să fie în permanentă comunicare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și conducerea instituțiilor de educație pentru a oferi tot suportul necesar, astfel încât, să fie respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19.