logo

11 cetățeni moldoveni au fost evacuați din Liban


https://www.ipn.md/ro/11-cetateni-moldoveni-au-fost-evacuati-din-liban-7965_1107727.html

Unsprezece cetățeni moldoveni, majoritatea minori, au fost evacuați din Liban cu sprijinul Ucrainei și al Organizației Internaționale pentru Migrație. În seara zilei de 1 octombrie, aceștia au ajuns la Rzeszow, Polonia, transmite IPN.

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a declarat că toți cei 11 cetățeni ai Republicii Moldova sunt în siguranță. Aceștia au fost întâmpinați de reprezentanții misiunii diplomatice a Moldovei din Varșovia și cazați la hotel, iar pe 3 octombrie urmează să ajungă la Chișinău.

Operațiunea de evacuare a avut loc pe fundalul tensionării situației de securitate din Republica Libaneză, ca urmare a solicitărilor înregistrate de către Ambasada Moldovei din această țară, cu reședința la Ankara (Turcia).

Mihai Popșoi a adus mulțumiri autorităților statului vecin Ucraina și Organizației Internaționale pentru Migrație pentru sprijinul acordat în acest proces.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză continuă să recepționeze cereri de evacuare din partea cetățenilor moldoveni care locuiesc în această țară. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova depune eforturi pentru a organiza repatrierea.

În situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot apela telefonul de urgență al Ambasadei: + 90 541 687 2104, fie să trimită email la: consulat.ankara@mfa.gov.md.