logo

1 Mai, la iarbă verde


https://www.ipn.md/ro/1-mai-la-iarba-verde-7967_1005004.html

Dacă unii au fost la marş, alţii au sărbătorit 1 mai la iarbă verde. Din primele ore ale dimineţii salariaţii au profitat de ziua lor liberă şi au luat cu asalt parcurile şi zonele de agrement din Chişinău şi din alte regiuni ale ţării, transmite IPN.

Unii salariaţi au spus că masa de sărbătoare le-a fost asigurată de către patroni, iar alţii au trebuit să o plătească din propriul buzunar. Şi comercianţii confirmă că astăzi s-au vândut bine carnea pentru frigărui, salatele şi legumele proaspete.

Cei care petrec la iarbă verde sunt atenţionaţi să păstreze curăţenia, altfel riscă să fie amendaţi. Purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, a declarat pentru IPN că pentru încălcarea regulilor sanitare în spaţiile verzi se aplică amenzi de la 200 la 400 de lei. În cel mai bun caz, oamenii se pot alege cu o avertizare. „Procesul-verbal se întocmeşte la faţa locului, însă amenda poate fi plătită ulterior, timp de 72 de ore”, a spus Adrian Jovmir.

Şefa serviciului de presă al Agenţiei „Moldsilva”, Viorica Caciuc, a declarat pentru IPN că o atenţie deosebită trebuie să se acorde securităţii incendiare. În zonele de odihnă sunt panouri cu regulile care trebuie respectate.

1 mai este Ziua Internaţională a Muncii, fiind sărbătorită în peste 60 de ţări. În Republica Moldova este zi de odihnă pentru salariaţi.