Atenție la E-urile din vopseaua pentru ouăle de Paști!

Vopseaua pentru ouăle de Paști poate fi toxică. Cu cât mai multe E-uri sunt trecute pe ambalaj, cu atât consumatorul ar trebui să evite mai mult acel produs. Îngrijorări trebuie să trezească și dacă eticheta nu indică compoziția vopselelor. Atenționările sunt făcute de către Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor, asociație obștească, în contextul sărbătorilor care se apropie, transmite IPN.

Potrivit specialiștilor Centrului, practic toată vopseaua pentru ouăle de Paști poate fi toxică, din simplul motiv că este obținută industrial, din coloranți artificiali, care până la urmă sunt E-uri. Este recomandată evitarea vopselelor care conțin E-uri cu denumiri greu de pronunțat și care ajung prin coajă în ouăle consumate. Printre acestea se numără azorubina E122, tartrazina E102, albastru briliant FCF E133, guma Xanthan E415 etc.

Totodată, nu este indicată păstrarea ouălor fierte mai mult de 5-7 zile, chiar dacă sunt ținute în frigider. Mai mult, copiilor și femeilor însărcinate sau care alăptează li se recomandă consumul ouălor fierte doar în primele 2-3 zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.