29 de proiecte destinate tinerilor au fost selectate în Programul de Granturi 2017

29 de proiecte destinate tinerilor au fost declarate câștigătoare în cadrul Programului de Granturi 2017, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului. Ministerul își propune să aloce în acest sens 5 milioane de lei.

„Fii gata, Aventura începe!” – este sloganul unui proiect câștigat de Asociația Națională a Scouților din Moldova. Acesta este axat pe activități sociale, ecologice, activități de dezvoltare personală și de dezvoltare a comunității. Proiectul constă în organizarea unei tabere de vară mobile și urmează să atragă peste 300 de elevi cu vârsta de la 13 la 17 ani.

„Va fi o tabără de vară mobilă, cu corturi, cu trai în sânul naturii și cu dezvoltarea abilităților copiilor. Vom dezvolta proiectul din aprilie sau din mai, până la sfârșitul anului. Nemijlocit, vor fi mai multe etape de pregătire a trainerilor noștri. Evenimentul cel mare, cu cei 300 de copii, va avea loc în perioada 22-30 iulie. Preconizăm să fie desfășurat în Pădurea Domnească, lângă satul Călinești”, a declarat pentru IPN directorul executiv al Asociației Naționale a Scouților din Moldova, Maria Iacubițci.

Un alt proiect câștigător va fi coordonat de Asociația Națională a Tinerilor Manageri și va fi orientat spre dezvoltarea capacităților de business ale tinerilor din mediul rural. „Vom organiza un concurs, în urma căruia vom selecta tinerii care au aplicat cu idei de business, din localități rurale. După care, vom organiza o școală de vară, unde ei vor fi instruiți în domeniul antreprenorialului social. La sfârșit vom selecta cele mai bune idei pe care le vom susține cu o anumită sumă de bani, asistență, instruire și mentorat”, a declarant pentru IPN președintele Asociației Naționale a Tinerilor Manageri, Aurelia Brăguță. La sfârșitul lunii noiembrie, proiectul va culmina cu un forum de afaceri.

Carina Eni, consultant principal la Direcția Tineret a Ministerului Tineretului și Sportului, a precizat că suma solicitată de fiecare organizație nu poate depăși 350 de mii de lei. Dacă proiectul costă mai mult, solicitantul poate acoperi diferența prin parteneriat, din contul organizației sau alte surse.

„Ne propunem să nu depășim 5 milioane de lei, asta e suma totală alocată. Însă, la acest moment e prematur să spunem suma exactă, deoarece urmează runda de negocieri cu fiecare câștigător. Mulți dintre ei solicită cheltuieli care nu pot fi finanțate de noi sau depășesc limitele stabilite în actele normative, respectiv sumele solicitate de ei se vor reduce considerabil”, a declarant Carina Eni.

La Programul de Granturi 2017 au fost depuse 61 de dosare. Cele 29 de proiecte selectate reprezintă organizațiile din nouă regiuni: Chișinău – 20 de proiecte, două proiecte la Cahul și câte unul la Ungheni, Bălți, Orhei, Anenii Noi, Ialoveni, Sângerei și Basarabeasca. Implementarea proiectului nu trebuie să depășească perioada de zece luni, pe parcursul anului 2017.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.