Unsprezece echipe de culinari din spaţiul european şi asiatic s-au întrunit astăzi, 5 noiembrie, la Moldexpo, în cadrul Campionatului Internaţional de Gastronomie, ediţia a IV-a. Timp de 4 zile, aceştia vor găti bucate tradiţionale pentru ţările pe care le reprezintă, calitatea cărora va fi apreciată de un juriu internaţional, transmite IPN.
Viceministrul economiei, Octavian Calmâc, a spus, la deschiderea evenimentului, că numărul echipelor participante la campionat creştere de la an la an. Arta culinară a devenit o platformă eficientă de comunicare prin intermediul bucatelor.
Preşedintele juriului, bucătarul-şef din Cipru, Panayiotis Hadjisymeou, a spus că Republica Moldova, acum câţiva ani, nu era cunoscută pe plan internaţional, însă datorită ministerului economiei şi asociaţiei culinarilor acest lucru ţine de trecut.
În data de 8 noiembrie va avea loc un show al maeştrilor bucătari din Uzbekistan. Aceştia vor pregăti 500 de porţii de bucate tradiţionale, care vor putea fi degustate de vizitatori.