Veteranul Dorel Roșca, reținut de miliția transnistreană, a fost eliberat după 5 ore

Dorel Roșca, veteran al războiului de la Nistru și unul din conducătorii Asociației Obștești „Forța Veteranilor”, reținut în această dimineață la postul intern din satul Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol, a fost eliberat. Despre aceasta a anunțat ex-deputatul Chiril Moțpan, pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

„După cinci ore de interogare la sediul mgb-lui transnistrean, pe motive hilare, Dorel Roșca a fost eliberat. I s-au adus învinuiri că, în campania prezidențială, ar fi distribuit foi volante în zona punctelor de trecere și control vamal a autorităților neconstituționale din stânga Nistrului. Ce să zic? Bătaie de joc! Anterior au fost  declarate persoane indezirabile pe teritoriul așa-zisei pmr Victor Timiș, Iurie Coțofan și Valeriu Mițul, pe care l-am petrecut astăzi pe ultimul drum. Cine urmează?”, a scris Chiril Moțpan.

Dorel Roșca se deplasa, împreună cu alți doi veterani ai războiului de la Nistru, Chiril Motpan și Constantin Covrig, la înmormântarea camaradului de arme, Valeriu Mițul, decedat pe 2 octombrie. La intrarea în satul Corjova, accesul veteranilor a fost îngrădit de către reprezentanții structurilor de forță din regiunea transnistreană. Miliția transnistreană a invocat faptul că veteranul este dat în căutare în stânga Nistrului. Contactat de IPN, Constantin Covrig a declarat că despre incident a fost sesizată Comisia Unificată de Control, Biroul pentru reintegrare și OSCE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.