Tânăra din Comrat, care și-a omorât cu cruzime mama, internată la psihiatrie

Tânăra de 21 de ani, care, acum un an, și-a omorât mama cu o deosebită cruzime, nu-și va ispăși pedeapsa în penitenciar. Judecătoria Comrat a recunoscut-o vinovată de omor, însă a absolvit-o de răspundere penală, dispunând plasarea forțată a acesteia într-o instituție psihiatrică, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează că hotărârea a fost pronunțată pe 29 noiembrie. Tânăra a fost recunoscută vinovată de omorul unui membru de familie, cu deosebită, însă expertiza psihiatrică a constatat că acesta nu avea discernământ. Instanța de judecată a dispus aplicarea măsurii de constrângere cu caracter medical, sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere riguroasă.

Ca rezultat, tânăra a fost internată în Spitalul Clinic de Psihiatrie din capitală. Potrivit Procuraturii, schimbarea măsurii de constrângere cu caracter medical sau prelungirea termenului de aplicare se face de instanța de judecată, în baza unui control efectuat cel puțin o dată la 6 luni.

Omorul a avut loc în dimineața zilei de 11 decembrie 2020. În urma unui conflict cu mama, în vârstă de 40 de ani, care de curând revenise de la muncă de peste hotare, inculpata i-a aplicat femeii multiple lovituri de cuțit, în urma cărora victima a decedat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.