Ștefan Gligor: Procuratura îl transformă pe Stoianoglo în erou și în politician

Guvernarea ar trebui să pună accent pe o reformare completă a Procuraturii prin lichidarea PCCOCS și a Procuraturii Anticorupție. Sunt opiniile președintelui Partidului Schimbării, Ștefan Gligor și a comentatorului politic, Valeriu Pașa. Potrivit lui Gligor, dosarul „Stoianoglo” ar fi atât de slab pregătit, încât există riscul ca procurorul general suspendat să iasă basma curată, notează IPN.

Potrivit președintelui Partidului Schimbării, acuzațiile care i se aduc lui Alexandr Stoianoglo ar fi slab argumentate, iar în lipsa unor probe pertinente există probabilitatea ca dosarul să aibă o finalitate contrară așteptărilor societății.

„Procuratura îl transformă pe Stoianoglo într-o jertfă și într-un politician, pentru că la noi jertfele ușor devin politicieni, devenind ușor simpatici. Eu credeam că ei s-au pregătit bine, l-au documentat pe Stoianoglo pe partea relației sale cu Platon și vin cu niște probe, dacă au autorizat perchezițiile la domiciliu și la birou pentru că aveau niște indicii. Dar din câte eu cunosc, pe surse, nu este așa. Ne vom trezi cu un dosar slab împotriva lui Stoianoglo de care el scapă basma curată și încă îl mai facem erou”, a spus Ștefan Gligor în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Comentatorul politic, Valeriu Pașa spune că suflul nou din Procuratura Generală nu inspiră încredere, întrucât sunt promovați în funcții tot oameni din sistem care au servit intereselor fostelor guvernări.

„Vedem aceleași fețe, mai mult, intens sunt promovați în funcții cei care au activat în Procuratura Anticorupție pe perioada guvernării Plahotniuc, în calitate de instrument al lui Plahontiuc pentru a pune presiune pe agenții economici și pe oamenii politici. Atunci când sunt numiți în funcții procurori care declară mașini cumpărate cu 60 de mii de lei, mașini care în realitate costă câteva sute de mii, este un detaliu mic, dar care denotă ce fel de oameni sunt. Înțeleg că sunt niște persoane numite provizoriu în funcție, eu încă aștept conceptul reformării Procuraturii în care să se regăsească lichidarea acestor gestapo-uri cum sunt PCCOCS și Procuratura Anticorupție ”, a spus Valeriu Pașa.

Acum 2 săptămâni, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații SIS. Ulterior, Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia primei instanțe privind plasarea în arest la domiciliu a fost contestată, însă Curtea de Apel Chișinău a menținut-o în vigoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.