Ședință CSS dedicată acțiunilor în problema concesionării Aeroportului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat vineri Consiliul Suprem de Securitate pentru a examina acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. După ședință, care s-a încheiat seara târziu, nu au fost făcute declarații pentru presă. Un comunicat emis de Președinție precizează că au fost audiați reprezentanții instituțiilor publice în a căror competență intră verificarea situației privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, transmite IPN.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre nivelul de îndeplinire a recomandărilor făcute la ultima ședință a CSS pe acest subiect, în februarie 2021. „Printre recomandările făcute de CSS este finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acțiunile concertate de preluare de la stat a Aeroportului. De asemenea, s-a recomandat ca securitatea acestui obiect strategic, care este o poarta de intrare în țară, implicit securitatea cetățenilor care apelează la serviciile Aeroportului, să fie asigurate de instituții ce nu depind financiar de concesionari”, se arată în comunicatul Președinției. Alte detalii nu sunt oferite.

Subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău a fost discutat la CSS și în februarie 2021. Atunci, președintele Maia Sandu declara pentru presă că procurorii sunt la etapa finală în ceea ce ține de dosarul cu privire la concesionarea Aeroportului, iar în curând acesta urma să ajungă în instanța de judecată. Șefa statului solicitase Agenției Proprietății Publice să ceară urgentarea examinării în judecată a cauzei cu privire la rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.