Securitatea regională, discutată de ministrul Popescu cu ambasadorul României

Republica Moldova sprijină necesitatea dialogului cu privire la securitatea europeană și pledează pentru desfășurarea acestuia într-o atmosferă pașnică și constructivă. Declarația aparține vicepremierului Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite IPN.

MAEIE precizează că cei doi oficiali au discutat despre procesul de pregătire a viitoarei ședințe comune a celor două guverne.

„Am salutat dialogul politic foarte dinamic din ultima perioadă și am convenit să accelerăm implementarea proiectelor bilaterale în sectoare cheie ce se regăsesc în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnată la București, la 23 noiembrie 2021”, a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Nicu Popescu a avut o întrevedere și cu ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov. Oficialii au făcut schimb de opinii privind dezvoltarea relației bilaterale pe subiecte de interes comun. „Am confirmat disponibilitate noastră pentru menținerea unui dialog la toate nivelurile și organizarea mai multor vizite bilaterale în perioada imediat următoare”, a declarat vicepremierul.

De asemenea, oficialii au avut un schimb de opinii privind viziunea părților asupra evoluțiilor situației de securitate regională.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.