Reacția MAE de la București vizavi de decizia CMC privind postul Radio Chișinău

Ministerul Afacerilor Externe de la București regretă „decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic” a Consiliului municipal Chișinău care interzice utilizarea toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău. Într-un comunicat de presă, MAE precizează că, parte componentă a Radio România, postul Radio Chișinău este prezent pe piața media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 și s-a impus de la bun început prin calitatea și echidistanța producției editoriale și prin profesionalismul echipei sale, transmite IPN.  

„Radio Chișinău a stabilit standarde înalte în ceea ce privește jurnalismul modern, european și respectul pentru public, pentru informarea corectă și onestă a acestuia. Prin prezența sa, Radio Chișinău a adus o contribuție importantă la consolidarea pluralismului pe piața media din Republica Moldova și la emergența unei prese cu adevărat libere și independente”, se menționează în comunicatul de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe al României subliniază că Radio Chișinău reprezintă o sursă de informare valoroasă și de încredere pentru cetățenii din Republica Moldova. „De asemenea, postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susținerea parcursului pro-democratic și pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiția și încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor”, se mai menționează în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă speranța că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă și juridică, a situației postului Radio Chișinău și va susține, în conformitate cu competențele sale, un astfel de rezultat.

Atât administrația, cât și angajații postului Radio Chișinău și-au declarat regretul și dezamăgirea profundă față de decizia Consiliului municipal Chișinău care a respins  dreptul de a utilizare a toponimicului Chișinău în denumirea acestui post de radio.

Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, este un post a cărui emisie a fost inaugurată la 1 decembrie 2011, fiind succesorul de drept al primului post de radio regional al Radio România, deschis la Chișinău în 1939 – Radio Basarabia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.