PSRM: Suntem împotriva „lockdown-ului” pe care insistă Maia Sandu

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova insistă pe faptul că „nu trebuie distrusă economia” şi este împotriva „lockdown-ului” pe care insistă preşedinta Maia Sandu. Socialiştii susţin că decizia aparţine Maiei Sandu şi nu majorăţii membrilor CSS. „Indicaţiile la adresa Parlamentului şi Guvernului nu ţin nicidecum de competenţa şefului statului. Dacă are propuneri de acţiuni legate de combaterea pandemiei, să le facă public, inclusiv cu indicarea surselor financiare, dacă acestea prevăd cheltuieli”, citează IPN din reacţia socialiştilor.

PSRM menţionează că solicitarea Maiei Sandu de a stopa orice activitate economică pentru următoarele săptămâni pare ciudată, în condiţiile în care preşedinta cere în continuare alegeri parlamentare anticipate. Liderul formaţiunii, Igor Dodon, a criticat şi el decizia șefei statului de a cere instituirea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova. „Decât să instituiți lockdown, care va ucide businessul, pentru că el nu va rezista în condiții de criză și instabilitate politică, mai bine să asigurați, de urgență, populația țării cu vaccin, lucru de care se preocupă în prezent Parlamentul și Guvernul”, a scris ex-președintele țării pe canalul său de Telegram.

Președintele țării, Maia Sandu, a recomandat Guvernului şi Parlamentului instituirea stării de urgenţă pentru două săptămâni sâmbătă, 13 martie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. La un briefing de presă, președintele a cerut Guvernului să detalieze și să prezinte Parlamentului, în termen de trei zile, un set de propuneri pentru gestionarea crizei pandemice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.