Procurorul general suspendat: Nu înțeleg ce am încălcat

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, spune că nu înțelege ce a încălcat și că el poate răspunde direct la orice întrebare care îi va fi acordată fie din spațiul public, fie din partea politicienilor, însă nimeni nu îl ascultă. Declarațiile au fost făcute pentru presă în timpul ședinței de la Curtea de Apel Chișinău, la care se examinează recursul împotriva sentinței de arest la domiciliu, pronunțată de instanța de fond, transmite IPN.

Alexandr Stoianoglo a declarat că el a fost numit în funcție în bază de concurs, care a fost organizat de actuala conducere. „Am spus din start că nu plec. Noi am creat o echipă, care are viziuni importante pentru schimbarea esențială și cardinală a politicii statului în domeniul urmării penale”, a notat procurorul general suspendat. Potrivit lui, ceea ce se întâmplă este „o bătaie de joc de oameni”, fiind intentate dosare peste dosare.

Ședința la care se examinează recursul împotriva sentinței de arest la domiciliu a început la ora 13.00. În timpul ședinței, în fața Curții s-au adunat câteva zeci de persoane, inclusiv deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care au cerut „justiție corectă” și „libertate procurorului general”.

Alexandr Stoianoglo
a fost reținut pe 5 octombrie, după ce a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascați de la Serviciul de Informații și Securitate. Procurorul de caz Victor Furtună a solicitat arest pe un termen de 30 de zile, cu plasare în izolator. Însă, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis ca Alexandr Stoianoglo să fie plasat în arest la domiciliu.

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat. Iar
avocații lui susțin ceea ce i se întâmplă astăzi iese în afara oricăror limite de legalitate și constituie un caz de abuz și sfidare a legii. Potrivit lor, a avut loc o preluare a funcției de procuror general prin metode ilegale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.