logo

Sala VIP de la Aeroport a fost închisă. Alte măsuri dispuse de Comisia pentru Situații Excepționare


https://ipn.md/ro/sala-vip-de-la-aeroport-a-fost-inchisa-alte-7967_1091657.html

Activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului Internațional Chișinău a fost sistată. Este una dintre măsurile de protecție și prevenție în incinta și apropierea aerogării dispuse de către Comisia pentru Situații Excepționare. Prin aceeași hotărâre, polițiștii de frontieră au fost împuterniciți să examineze clădirile și teritoriul Aeroportului în cazul alertelor cu bombă, transmite IPN.

Polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

CSE a interzis accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău pentru persoane, cu excepția pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului și membrilor a echipajelor.

Poliția de Frontieră amintește despre măsurile de securitate instituite: primul filtru de control la intrarea în Aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri (intrare/ieșire). De asemenea, a fost interzisă staționarea în fața Aeroportului, iar adiacentul este patrulat zilnic de către echipaje mixte INSP și IGC etc.

Aeroportul Internațional a devenit practic zilnic ținta alertelor cu bombă false, care perturbează activitatea aerogării, inclusiv prin rețineri de zboruri.