logo

Procurorul general solicită ca arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepționale


https://ipn.md/public/index.php/ro/procurorul-general-solicita-ca-arestul-preventiv-sa-fie-aplicat-7967_1084444.html

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, le-a solicitat conducătorilor procuraturilor teritoriale, specializate și ai subdiviziunilor Procuraturii să aplice arestul preventiv doar în cazuri excepționale. Doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei, transmite IPN.

Procuratura precizează că măsura a fost dispusă în contextul adresării Administrației Naționale a Penitenciarelor, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în mediul penitenciar.

„Astfel, având în vedere circumstanțele particulare ale cauzelor penale, aplicarea corectă a acestor reguli, este de natură să contribuie la evitarea supra-aglomerării instituțiilor penitenciare”, se menționează într-un comunicat de presă.

Procurorul general a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deținute pentru participarea la acțiunile procesuale, cu excepția cazurilor în care acest lucru este absolut necesar și continuarea practicilor de efectuare a acțiunilor nemijlocit la sediul instituției penitenciare.