logo

Partidul Legii și Dreptății a prezentat programul electoral


https://ipn.md/public/index.php/ro/partidul-legii-si-dreptatii-a-prezentat-programul-electoral-7542_1082236.html

Partidul Legii și Dreptății a prezentat, astăzi, programul electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, organizată la Agenția de Presă IPN.

Candidatul numărul unu pe lista Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu, a anunțat intrarea partidului în campania electorală cu sloganul „RESTARTĂM MOLDOVA!"
Evenimentul a fost deschis de către președintele Partidului Legii și Dreptății, Nicolae Alexei, care a declarat că fără a rezolva problema corupției, Republica Moldova nu va putea atrage investiții și a se dezvolta economic și social.

La rândul său, Mariana Durleșteanu a vorbit despre obiectivele în domeniul economic și a declarat că Partidul Legii și Dreptății pledează pentru o economie puternică care va crește bunăstarea tuturor. Doar în această manieră, statul își poate recăpăta încrederea atât a businessului, cât și a societății în întregime, a afirmat aceasta.

"Vom promova un model economic care să favorizeze producția autohtonă prin transferul de tehnologii și încurajarea exporturilor.", a menționat Mariana Durleșteanu.

Șeful staff-ului electoral al partidului, Alexei Busuioc, ex-primar al satului Capaclia, o vorbit despre obiectivele Partidului Legii și Dreptății pe domeniile de sănătate, educație și administrarea publică centrală și locală.

Pe domeniul de sănătate, Alexei Busuioc a anunțat următoarele obiective:

- Sistem de descentralizare medicala;
- Infrastructura medicala in teritorii si anume CMF si OMF;
- Procedura de obținere a licenței pentru vânzări a produselor farmaceutice mai simplă, cu respectarea normelor igienice prevăzute de legislație;
- Dotarea spitalelor raionale (orășenești si sătești) cu aparataj modern de diagnosticare;
- Salarii decente pentru personalul medical precum si personalul auxiliar.

"Esența acestei reforme este motivația, în paralel cu condițiile decente de muncă", a declarat Alexei Busuioc.

Pe domeniul educației, obiectivele Partidului Legii și Dreptății sunt aprovizionarea bazei tehnico-materiale a grădinițelor și instituțiilor de învățământ; Program de stimulare a absolvenților instituțiilor de învățământ, educatori, învățători și profesori cu suplimente lunare la salariul de bază.

Pe domeniul Administrația Publice, domnul Busuioc a vorbit despre lichidarea raioanelor, ca rezultat al ineficienței acestor unități teritoriale, rămășițe sovietice de emergență comunistă care nu aduc nici un folos.


Revizuirea competențelor ministerelor care sunt câte 3 foste ministere în unul.
"Se vor reduce oficiile Cancelariei de Stat în teritorii și vor fi înlocuite cu instituția Prefectului", a menționat Alexei Busuioc.

Prezentarea programului electoral s-a finalizat cu îndemnul venit din partea Marianei Durleșteanu către toți actorii politici să nu se ajungă la denigrări reciproce."Partidul Legii și Dreptății va face o campanie corectă, onestă și modestă. Vom demonstra că politica se poate face si cu bani puțini", a concluzionat Mariana Durleșteanu.

Partidul Legii și Dreptății

_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.


Serviciile oferite de IPN sunt achitate din Fondul electoral