logo

Municipalitatea va cumpăra trei mii de containere de tip european pentru deșeuri


https://ipn.md/ro/municipalitatea-va-cumpara-trei-mii-de-containere-de-tip-7967_1091723.html

Întreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” din Chișinău va achiziționa trei mii de containere de tip european pentru deșeuri. Achiziția se va face de la o companie cehă care a câștigat licitația desfășurată în acest scop. Containerele noi le vor înlocui pe cele vechi, iar o parte vor fi puse acolo unde au fost lipsă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, compania cehă care a câștigat licitația are peste 20 de ani de experiență în domeniul produselor destinate colectării, sortării și transportării deșeurilor.

De asemenea, Regia „Autosalubritate” a semnat un contract pentru achiziția a șase autogunoiere cu încărcare laterală cu o companie din Serbia desemnată câștigătoarea licitației. Acest tip de camioane sunt necesitate operatorului municipal de salubrizare pentru a înlocui unitățile vechi cu încărcare laterală ale întreprinderii.

Ambele achiziții internaționale au fost desfășurate în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat din sursele bugetului municipal, al BERD, BEI și E5P.

Până la sfârșitul lunii curente, mai urmează să fie semnat un alt contract de achiziționare a opt autospeciale pentru transportarea deșeurilor.