logo

CNAS a finanțat mai multe tipuri de indemnizații


https://ipn.md/ro/cnas-a-finantat-mai-multe-tipuri-de-indemnizatii-7967_1091661.html

Casa Naţională de Asigurări Sociale a finanţat indemnizaţiile destinate familiilor cu copii, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și ajutorul social, în valoare totală de peste 250 de milioane de lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituției.

În conformitate cu graficul prestaţiilor sociale pentru luna august, au fost finanţate indemnizațiile unice la nașterea copilului, paternale, pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, precum şi ajutorul social.

Beneficiarii vor putea ridica banii după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată, în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay). Lista prestatorilor de servicii de plată poate fi găsită pe site-ul mpay.gov.md.

Statutul certificatului medical poate fi verificat online, accesând rubrica „Statutul certificatului medical" pe pagina web oficială www.cnas.gov.md și introducând în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului.

Pentru a obţine mai multe informaţii, cetăţenii vor trebui să sune la Centrul de Apel al CNAS, la numărul de telefon 022 257 777.