Polițistul suspectat de accidentarea mortală a unei femei avea alcool în sânge

Polițistul de patrulare suspectat de accidentarea mortală a unei femei, pe 13 ianuarie,  a consumat alcool înainte de a urca la volan. Contactat de IPN, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, Oleg Afanasii, a declarat că rezultatele expertizei de laborator au arătat o concentrație de alcool în sânge de 0,68 g/l. Întrucât șoferul a refuzat testarea alcooscopică și nu a putut fi determinată pe loc concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat, este necesară o expertiză judiciară, cum prevede Codul de Procedură Penală.

Inspectorului i-a fost înaintată învinuirea în baza a două articole din Codul Penal –pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere și pentru părăsirea locului accidentului rutier.

Pe numele suspectului este emis mandat de arest preventiv, contestat de avocați la Curtea de Apel Chișinău. Instanța de apel urmează să se pronunțe luni.

O femeie de 36 de ani a fost accidentată mortal în seara de 13 ianuarie, pe strada Socoleni din capitală. Șoferul a fugit de la fața locului, însă a fost reținut la scurt timp. S-a dovedit a fi ofițer de patrulare, în vârstă de 25 de ani, care, potrivit poliției, era în afara orelor de serviciu. Automobilul a fost depistat pe strada Podgorenilor. Șoferul se afla în mașină, împreună cu soția.

Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înțelege starea persoanei care are concentrația de alcool în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,3 mg/l. Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înțelege starea persoanei care are concentrația de alcool în sânge de la 0,5 g/l și mai mult sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.