Peste un milion de persoane, vaccinate împotriva COVID-19

Peste un milion de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova cu schema completă împotriva COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă, transmite IPN.

Cea mai înaltă rată de imunizare cu schema se înregistrează în grupul de vârstă 70-79 de ani. Acoperirea națională cu schema completă în populația generală constituie peste 29% sau 47% din populația cu reședință obișnuită, raportată de Biroul Național de Statistică.

Campania de imunizare împotriva COVID-19 a fost lansată în Republica Moldova la 2 martie 2021, iar până în prezent au fost administrate circa 1 milion 860 de mii de doze, în schema primară și booster.

La momentul actual în Republica Moldova sunt disponibile vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac.

Ministerul Sănătății a raportat pentru marți, 18 ianuarie, un număr-record de cazuri noi de COVID-19, 2681. Ultima dată peste 2000 de cazuri de infecție au fost înregistrate într-o zi în valul pandemic din primăvara anului 2021.

În prezent în spitale sunt internate 1345 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 90 sunt în stare extrem de gravă și 3 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Ala Nemerenco, ministra sănătății, a declarat anterior că în Republica Moldova se așteaptă înregistrarea a 3-4 mii de cazuri noi de COVID-19 pe zi, în contextul în care în țară a început un nou val pandemic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.