Peste 200 de rute de evacuare a frunzelor au fost operate săptămâna trecută

Peste 200 de rute de evacuare a frunzelor, colectate de pe străzile și din parcurile capitalei, au fost operate săptămâna trecută. În jur de 360 de muncitori au fost implicați la măturarea, adunarea și încărcarea frunzelor în camioane și tractoare, acolo unde procesul nu s-a putut face mecanizat.

Contactat de IPN, Vasile Efros, șef de secție la Direcția generală locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), a spus că, din cauza înghețurilor nocturne care au avut loc, frunzele au căzut în abundență, iar muncitorii au lucrat și în weekend pentru a reuși să curețe orașul.

În medie, 25 de utilaje au asigurat încărcarea și transportarea frunzelor la depozitul de pe strada Ghidighici. De asemenea, au fost  folosite și 15 utilaje care aspiră frunzele, în special din zona bordurilor și a trotuarelor.

Potrivit funcționarului, până acum frunzele la depozit erau înhumate împreună cu deșeurile din construcție, dar în acest an începe procedura de depozitare separată a frunzelor, pentru ca anul viitor să fie compostate. Între timp, urmează a fi achiziționate utilaje speciale pentru asigurarea procesului de compostare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.