Pavel Filip: PDM nu a debarcat Guvernul Maiei Sandu

Guvernul condus de către Maia Sandu a fost incompetent, susține liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, ex-premier. În cadrul unui interviu video pentru Agenția de presă IPN, Pavel Filip a declarat că PDM nu a debarcat Guvernul Maiei Sandu. „Acesta a plecat benevol în urma unei decizii asumate de către Maia Sandu”.

Pavel Filip a spus că, în perioada premergătoarea moțiunii de cenzură, a fost contact de șefi de state, parteneri de dezvoltare, ambasadori, care l-au întrebat cum va vota PDM atunci când va fi examinată moțiunea. Doar Maia Sandu și reprezentanții Blocului ACUM nu l-au contactat. Acest fapt, spune liderul PDM, l-a determinat să creadă că Maia Sandu vrea să plece de la guvernare. Pentru PDM nu a existat nicio rațiune politică să nu voteze moțiunea.

Liderul PDM a mai spus că nu există politician care să zică că nu vrea să facă bine țării, oamenilor, dar în realitate aproape toți luptă pentru a se menține la putere cu orice preț. În opinia sa, Guvernul Maiei Sandu, văzând că nu poate aduce rezultate pe dimensiunea de infrastructură socială, în economie, a ales să plece pe o cale mai „eroică”, invocând că nu i s-a permis alegerea unui procuror corect. „Trebuie să înțelegem că acesta a fost doar un pretext pentru a pleca și a se lansa în campania pentru prezidențiale”, a spus liderul PDM.

Pavel Filip a insistat că PDM nu este în coaliție cu PSRM. Democrații i-au acordat votul de încredere Guvernului Chicu după ce a fost asigurat de continuitatea proiectelor sociale și de infrastructură pornite de PDM. „Nu avem semnat un acord de coaliție. Asta înseamnă că Partidul Democrat va susține acest guvern atât timp cât nu vor ieși din albia viziunilor pe care le împărtășește PDM. O greutate aparte o are implementarea Acordului de Asociere”, a spus Pavel Filip.

Liderul PDM afirmă că perioada guvernării în coaliție ACUM-PSRM a fost una în care Republica Moldova a stagnat. În cele cinci luni, nu s-au făcut decât „declarații tari, multe comisii de anchetă, învinuiri, fără a veni și cu dovezi”. „Nu am văzut niciun proiect concret care să aducă bunăstare în această țară sau care să aducă foloase oamenilor. Au dat dovadă de inconsecvență”, a spus Pavel Filip.

Referind-u-se la dosarul penal pornit pentru uzurparea puterii de către reprezentanții PDM, Pavel Filip a menționat că acesta nu a fost altceva decât un instrument pentru a influența rezultatele alegerilor locale. Liderul PDM susține că, aflându-se în fruntea Guvernului, s-a condus de deciziile Curții Constituționale, „legea a fost în capul mesei” și nu a existat niciun temei să se declare că puterea a fost uzurpată.

Interviul „Viziunea președintelui PDM Pavel Filip asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Andrei Năstase și Maia Sandu.

  • Pavel Filip despre demisia Guvernului Maia Sandu
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.