PAS rămâne pe ideea necesității alegerilor parlamentare anticipate

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) rămâne pe ideea organizării, în acest an, a alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit președintelui Fracțiunii PAS în Parlament, anume alegerile anticipate sunt doleanța cetățenilor și au fost promise de politicieni în campania electorală și imediat după alegerile prezidențiale. „De aceea, trebuie urmat acest angajament și de comun acord, la modul ideal, cu fracțiunile parlamentare și urmare a consultărilor cu președintele țării, să se poată ajunge la această decizie”, a declarat Igor Grosu după consultările cu președintele Maia Sandu, transmite IPN.

Potrivit deputatului, dincolo de alegerile anticipate, prioritatea este gestionarea situației pandemie. Fiecare instituție de stat trebuie să-și aducă contribuția. Parlamentul poate și trebuie să adopte, la solicitare guvernului sau a unui minister, deciziile care se impun, fie pentru a facilita achizițiile de vaccin, fie de a aloca surse suplimentare de care e nevoie, inclusiv pentru a compensa cetățenii dacă vor trebui să nu fie încadrați o perioadă în câmpul muncii.

„Atât timp cât în Parlament sunt deputați și ar putea conveni, noi putem să ne asumăm această responsabilitate și veni cu soluțiile necesare. Prioritatea zero este gestionarea crizei pandemice și ulterior, în funcție de felul cum gestionăm, să stabilim și să ne pregătim pentru alegerile anticipate”, a declarat Igor Grosu.

PAS consideră că timpul cel mai potrivit pentru alegerile anticipate este vara, pornind de la recomandările specialiștilor. Atunci numărul de infecții scade și din punct de vedere logistic e mai avantajos.

Igor Grosu a remarcat că, în cadrul discuției cu Maia Sandu, nu au vorbit despre vreo candidatură alternativă pentru funcția de premier.

Astăzi, 16 martie, președintele are programate consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare referitor la situația politică curentă. Maia Sandu a avut consultări cu deputații din Partidul politic Șor, cu cei din grupul parlamentar Pro Moldova, cei din Partidul Democrat, cei din Platforma DA. De asemenea, urmează consultări cu deputații din Partidul Socialiștilor de la ora 15.00. După consultări, la ora 16.30, președintele Maia Sandu va face declarații de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.