Parlamentul s-a convocat în ședință, fără PAS, Platforma DA și PDM. Pro Moldova s-a retras

Parlamentul s-a convocat în ședință în după-amiaza zilei de vineri, 4 decembrie, acest lucru fiind anunțat cu mai puțin de două ore până la începere. La ședință nu sunt prezenți deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și cei din Partidul Democrat. Ulterior, sala au părăsit-o și deputații din Pro Moldova, transmite IPN.

În debutul ședinței, secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, a declarat că, după ședința de joi, conform evaluărilor preliminare, au fost provocate defecțiuni tehnice estimate la 50-60 de mii de lei.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, le-a solicitat responsabililor să inițieze proceduri și să stabilească cine se face vinovat de deteriorări.

Pe ordinea de zi au fost introduse mai multe proiecte ce țin de modificări în componența comisiilor permanente și în delegațiile parlamentare în organizațiile internaționale, inclusiv o chestiune cu privire la numirea unui vicepreședinte al Parlamentului.

Deputatul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că, în condițiile în care situația pandemică este un extrem de complicată – oamenii mor prin spitale, nu sunt medicamente, nu sunt paturi, iar Parlamentul este preocupat de funcții și poziții, „cu siguranță acest Parlament trebuie dizolvat. Luând în considerare că această majoritate parlamentară, formată deja de câteva zile, are o altă agendă, care nu este agenda oamenilor, noi, cei de la Pro Moldova, ne retragem și nu vom participa la ședința de astăzi”, a mai spus Andrian Candu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.