Moldovagaz recalculează consumul de gaze naturale din octombrie

Consumul de gaze naturale din luna octombrie este recalculat, anunță SA „Moldovagaz”. Aceasta, după ce Direcția securitate corporativă a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în octombrie, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie. Ca rezultat,  a fost inițiată o anchetă de serviciu, iar volumele reale se stabilesc, transmite IPN.

„În timpul auditului, s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor, folosindu-și statutul de serviciu, în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturare, care nu au fost consumate în realitate. Ca rezultat, acest fapt ar putea duce la discrepanțe pronunțate în bilanțul gazelor naturale la nivel de țară”, precizează furnizorul într-un comunicat de presă.

Compania mai menționează că ancheta de serviciu continuă, iar persoanele responsabile pentru introducerea datelor eronate vor fi pedepsite corespunzător.

SA „Moldovagaz” îndeamnă  consumatorii să transmită datele exacte ale contoarelor, ceea cea poate fi făcut printr-un apel telefonic, aplicațiile Viber, ChatBot și Telegram, serviciul „Cabinetul personal al consumatorului” sau la sediile companiilor de distribuție a gazelor naturale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.