Moldova va primi 3000 de autorizații de tip tranzit din partea Ucrainei

Republica Moldova urmează să primească, în zilele următoare, 3000 de autorizații de tip tranzit/bilaterale şi 2000 de autorizații portuare, pentru anul curent. Ucraina a dat curs solicitării Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova de a oferi o cotă suplimentară de autorizații pentru transport marfă, transmite IPN.

Potrivit ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, acesta este un rezultat imediat, realizat în urma vizitei pe care a efectuat-o la Kiev, în luna noiembrie curent. „Mizăm pe cooperarea deschisă și eficientă pe viitor cu omologii noștri ucraineni”, a menționat ministrul într-o postare pe Facebook.

Andrei Spînu a remarcat că, în perioada 6-7 decembrie 2021, urmează să aibă loc Ședința comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, unde vor fi discutate mai multe subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea a tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.