Moldova va cumpăra mai bine de 2 mln de doze de vaccin prin cost-sharing

Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a aprobat cantitatea de 2 074 742 de doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă, în loc de 400, cum se stabilise anterior. Potrivit MSMPS, specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50% prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin.

De asemenea, membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182 de mii doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație. S-a decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700 de mii de doze de vaccin Sputnik V.

Potrivit MSMPS, conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70% a populației imunizate împotriva COVID-19.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.