Mihai Ghimpu: Decât cu PDM în coaliție, mai bine în opoziție

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că decât o coaliție cu Partidul Democrat în următorul Parlament, mai bine în opoziție. În plus, o coaliție în legislativ ar fi posibilă fără PDM, în opinia liberalului, dar acest lucru depinde de partidele de dreapta, transmite IPN.

„Cine mai vrea cu Plahotniuc să mai fie la guvernare? Doar Dodon și încă nu se știe”, spune liderul liberalilor.

Președintele PL spune că o coaliție în legislativ ar putea fi formată numai în cazul în care partidele de dreapta vor coordona între ele participarea la aceste alegeri. „Acum se va vota cu două buletine - și pentru circumscripții, și pe liste de partide și oamenii o să aleagă cui să dea votul. Aici nu se pierd voturile”, spune Mihai Ghimpu.

Despre eșecul privind introducerea în Constituție a „integrării europene” liberalul spune că responsabili sunt înșiși democrații, cei care au propus proiectul de modificare a legii supreme. „Dacă Partidul Democrat ar fi dorit ca inițiativa lor să fie susținută, nu forțau azi votul. Nu propuneau votarea și în lectura întâi, și a doua. Ce înseamnă când vrei să-ți atingi scopul? Dacă vezi că nu merge, mai discuți, mai amâni, dialog”, spune președintele PL. Potrivit lui, faptul că unii deputați din majoritatea parlamentară nu au fost în Parlament, la fel, demonstrează că PDM nu a vrut modificarea Constituției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.