Managerul Centrului pentru copii „Casa Gavroche” a fost eliberat din funcție

Managerul Centrului pentru copii „Casa Gavroche” din capitală a fost eliberat din funcție, iar personalul a fost avertizat după ce, în spațiul public, au apărut mai multe secvențe video în care un copil din Centrul de plasament era agresat fizic și verbal de către unul din educatori. Decizia a fost comunicată de către șefa interimară a Direcției pentru Protecția copilului, Valentina Volontir, în cadrul ședinței de ieri, 11 august, a Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.

Valentina Volontir, a menționat că educatorul vizat a fost mustrat, împreună cu alți doi colaboratori ai Centrului. Totodată, întregul personal a fost atenționat cu privire la riscurile unor astfel de situații. Potrivit ei, un specialist a evaluat climatul psihologic din cadrul Centrului.

La ședința precedentă a Consiliului municipal, consiliera PAS, Angela Munteanu Pojoga, a sesizat Direcția municipală pentru Protecția copilului pe marginea acestui caz și a cerut o anchetă de serviciu pentru elucidarea situației copiilor din Centrul respectiv. Aceasta a menționat că sistemul de înregistrare video în momentul când copilul era agresat nu funcționa, iar argumentul managerului Centrului a fost lipsa de curent.

Consiliera PAS, a atenționat atunci și asupra problemei violenței față de copiii din Centrele de reabilitare și a cerut Direcției să vină cu un raport privind acțiunile întreprinse în situația respectivă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.