Maia Sandu a avut o discuție cu premierul Chicu

Președintele ales, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu prim-ministrul Ion Chicu. Politiciana precizează că i-a spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Potrivit ei, demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv, transmite IPN.

„I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare”, menționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Totodată, într-un comunicat de presă remis de Guvern se spune că premierul împărtășește pe deplin opinia președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat.

„În cadrul discuției prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Guvernul este gata să prezinte argumente, explicații pe orice virgulă, cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi”, se mai arată în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.