Lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare din capitală sunt pe ultima sută de metri

Lucrările de reabilitare a colectoarelor menajere-fecaloide, efectuate de SA „Apă-Canal Chișinău”, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europene de Investiții și din grantul investițional oferit de către Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene, continuă. În prezent se mai execută lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe ultimele segmente, transmite IPN.

Furnizorul precizează că recent au fost finalizate lucrările în mai multe zone. Este vorba despre strada A. Mateevici, tronson cuprins între străzile V. Pârcălab și V. Alecsandri. Pe acest segment, s-au schimbat peste 339 de metri liniari de rețea de canalizare, având un diametru cuprins între 160-250 mm.

Lucrări au fost efectuate și pe strada N. Iorga, tronsonul cuprins între străzile București și A. Mateevici. Aici s-au schimbat circa 680 de metri liniari de rețea de canalizare, având diametrul cuprins între 160-315 mm.

În prezent, sunt efectuate lucrări pe strada M. Dosoftei, tronsonul cuprins între străzile Sf. Țării și Tricolorului. Pe această porțiune urmează a fi înlocuiți în total 378 de metri liniari, cu diametrul cuprins între 160-500 mm.

„Apă-Canal Chișinău” precizează că lucrările urmează a fi finalizate până la sfârșitul anului curent, iar aceste ultime segmente vor încheia realizarea proiectului de reabilitare a circa șapte kilometri de rețea de canalizare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.