Iurie Leancă are toate şansele să fie votat în funcţia de premier

Iurie Leancă are toate şansele să fie votat în funcţia de premier. Declaraţiile au fost făcute de fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi, în cadrul emisiunii „Fabrika” la Publika TV.

„Iurie Leancă este cel mai potrivit candidat, are capacităţi analitice, este echilibrat şi asupra sa nu planează nici o suspiciune privind acte de corupţie. Ar fi primul premier care ar comunica direct cu partenerii externi fiindcă cunoaşte limbi străine”, a mai spus Pavlovschi. Acesta consideră că în actualul mandat Vlad Filat nu poate fi numit premier.

Directorul CREDO, Sergiu Ostaf , crede că în următoarea săptămână ar putea fi numit un candidat la funcţia de premier desemnat şi că Leancă e o candidatură bună şi care a primit suportul tuturor.

Jurnalistul Ion Terguţă consideră că Iurie Leancă nu îşi doreşte funcţia de premier şi tocmai de aceea ar fi cel mai bun, pentru că nu vrea această funcţie.

Referindu-se la desemnarea lui Iurie Leancă în funcţia de premier interimar, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep a declarat că în mandatul premierului interimar intră atribuţii tehnice, fiind unul limitat. „Chiar dacă va dura o lună, mie îmi pare raţional ca Moldova să aibă un Guvern. Moldova are nevoie de o guvernare pentru a se putea dezvolta economic”, susţine Valeriu Ostalep.

Curtea Constituţională a decis luni, 22 aprilie că decretul privind desemnarea candidaturii lui Vlad Filat la funcţia de premier este neconstituţional. Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe prim-vicepremierul în exerciţiu, Iurie Leancă, în funcţia de premier interimar. Acesta va prelua interimatul funcţiei de premier de  joi, 25 aprilie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.