Incident cu un airbus Air Moldova pe aeroportul Domodedovo

Un incident cu implicarea unui airbus al companiei Air Moldova a avut loc pe aeroportul Domodedovo din Moscova. La aterizare, secțiunea de coadă a intrat în contact cu banda de aterizare. În condiții de vânt puternic început în timpul aterizării, avionul a intrat într-o zonă de micro-vârtejuri, din cauza căreia a fost forțat să utilizeze manevră repetată de aterizare, transmite IPN.

Compania menționează că acest incident a avut loc nu din vina piloților, ci din cauza unui factor natural. În prezent, se efectuează investigațiile de rigoare pentru a constata toate circumstanțele producerii incidentului și verificările stării tehnice a aeronavei.

„Confirmăm faptul că, din cauza restricțiilor asociate pandemiei, zborul 9U171 a fost fără pasageri și a zburat la Domodedovo pentru a transporta pasageri în Moldova. În urma incidentului, toți pasagerii au fost transportați în maxima siguranța. De asemenea, pasagerilor li s-a oferit mâncare și băuturi”, precizează un comunicat de presă al companiei.

Conform prevederilor legale, operatorul a informat Autoritatea Aeronautică Civilă. „În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. În calitate de măsură de asigurare a siguranței zborurilor, AAC a suspendat Certificatul de navigabilitate pentru aeronava implicată în incident până la implementarea recomandărilor de reparație a producătorului de aeronave airbus”, precizează AAC.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.