IGSU va fi dotat cu autospeciale și autoscări de intervenție cu sprijinul Japoniei

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va fi dotat cu nouă autospeciale și zece autoscări de intervenție la incendii care urmează să fie achiziționate dintr-un grant acordat de Agenția Japoneză de Cooperare Internațională. Cabinetul de miniștri a susținut inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant în acest sens, transmite IPN.

Este vorba despre Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională, pentru proiectul privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor. Conform proiectului, pompierii și salvatorii vor fi instruiți să utilizeze echipamentele care vor fi procurate.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, dotarea cu echipamente va contribui esențial la creșterea securității și siguranței populației, va duce la reducerea timpului de răspuns în situații excepționale, precum și va contribui la sporirea performanțelor de intervenție în situațiile de urgență.

Acordul, întocmit prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, a fost semnat la 26 noiembrie 2021. Acesta are drept scop confirmarea deschiderii Guvernului Japoniei de a oferi Guvernului de la Chișinău mijloace financiare nerambursabile în valoare de 10,7 milioane de euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.